Blink Wereld

Voor de zaakvakken maken wij gebruik van de methodes van Blink Wereld. Deze methode gaat uit van activerend onderwijs. Iedere les werkt vraaggestuurd, waardoor leerlingen zelf op onderzoek uitgaan en al onderzoekend aan het leren zijn.

De methode werkt voor alle drie de zaakvakken hetzelfde en is geheel via het digibord. De methode gebruikt daarbij van afbeeldingen en filmpjes. Naast het digibord wordt er vrijwel iedere les gewerkt met echte onderzoekjes en proefjes die kinderen zelf uitvoeren. Op deze manier leren kinderen dus niet door te lezen in een boek en opdrachten te maken, maar door het te doen en te onderzoeken!

Er is natuurlijk wel een boek bij deze methode; het zogeheten "Bronnenboek". Dit boek staat vol met uitdagende plaatjes en beknopte teksten waarin kinderen meer informatie kunnen vinden bij het thema waar ze aan werken.

Voor zowel natuur, geschiedenis, als aardrijkskunde gebruiken we de methode Blink Wereld.
Vanaf groep 5 krijgen de kinderen bij aardrijkskunde ook topografie. Hiervoor gebruiken wij "TopoMasters". Dit is een onderdeel van Blink, waarbij kinderen in een interactieve game leren over Nederland, Europa en uiteindelijk de wereld.